Tämän blogin kirjoittaminen olisi pitänyt aloittaa jo viime vuonna, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Omistan yhtiökumppanini kanssa riippumattojen ja -tuolien maahantuontiyrityksen sekä verkkokaupan, joka perustettiin virallisesti tammikuussa 2008. Tarkoituksena on kertoa takautuvasti miten viaton idea muuttui oikeaksi yritykseksi, mitä yrityksen perustaminen vaatii ja miten liiketoiminta edistyy. Ja vuoden loputtua saan täältä sitten materiaalia toimintakertomukseen :D Seuraa oikean yrityksen syntyä ja liiketoiminnan kehittymistä. Toivon tämän rohkaisevan kaikkia yrittäjähenkisiä. Mutta nyt siihen ideaan, mistä kaikki sai alkunsa...:)

Idea La Siesta Finlandin perustamiseen syntyi muuan kolumbialaisen herrasmiehen viattomasta vihjauksesta huhtikuussa 2007. Hän nimittäin neuvoi, että Balkanille reppureissulle lähteneen Turkan (nykyinen yhtiökumppanini) tulisi pakata mukaan riippumatto.

"Saat selvää säästöä hostellikuluissa. Nukut rannalla taivasalla."

Ehdotus kuulosti Turkan korvaa ensin hullulta, mutta jo pian etsittiin kissojen ja koirien kanssa maailman laadukkainta riippumattoa. Kaupat olivat pullollaan kaiken maailman kiikkeriä roikkumattoja ja homeisia räsyjä.

Sitten löytyi La Siesta ja riippumattojen maailma. Aitoja etelä-amerikkalaisia. Aitoa laatua. Tämän on oltava maailman paras riippumatto. Tuotetta yritettiin löytää Suomesta, mutta La Siestaa ei täältä saanut. Vaihtoehdot olivat Ruotsi tai Saksa ja lopulta oli päädyttävä tilaamaan matto länsinaapurista.

Malli oli Colombiana ja matto otettiin heti mukaan reissulle Kööpenhaminan Kristianiaan. Riippumatto osoittautuikin todella hyväksi matkatavaraksi. Saksasta La Siestan päälliköltä kysyttiin yhteistyöhalukkuuksia ja he olivat olleet juuri etsimässä henkilöjä, jotka toisivat laaturiippumatot suomalaistenkin ulottuville. Turkka hurahti riippumattoihin niin, että minulle tuli tekstiviesti "aletaanko tuomaan riippumattoja Suomeen?"

Vastasin: "no totta helvetissä!" La Siesta Finland syntyi.